• FITXA DE L’ESTUDI

 • Titulació
  Formació continuada*
 • Any acadèmic
  2023-2024
 • Inici
  17 de novembre 2023
 • Finalització
  18 de novembre 2023
 • Crèdits
  1,6 crèdits
 • Preu
  375 €
 • Modalitat
  Presencial
 • Idiomes
  Cat / Cas*
 • Número de places
  20
Presentació de l'estudi

La fisioteràpia abdomino-pelviana és una especialitat de la fisioteràpia que s’ha fet molt popular en els últims anys i ara tan pacients com fisioterapeutes tenim més consciència del sòl pelvià.
Tot i així se sol vincular sols a les disfuncions femenines i relacionades amb el embaràs i el part, quan no es així, ja que hi ha molta prevalença de disfuncions del sòl pelvià que són de l’esfera ano-rectal.
Una de les patologies coloproctològica que afecta a molta població actualment és el restrenyiment, i en molts casos la fisioteràpia pot ser de gran ajuda per tractar aquesta disfunció.
També es molt comú trobar home i dones amb morenes (hemorroides) i fissures anals, que no es solen tractar amb fisioteràpia perquè es desconeix aquesta sub-especialitat de la fisioteràpia del sòl pelvià.

En aquest curs entendrem quines disfuncions afecten a homes i dones a nivell ano-rectal, com abordar-les i tractar-les per fer que els nostres pacients tinguin qualitat de vida i recuperin un sòl pelvià i un CORE competents.

També aprendrem les disfuncions urològiques masculines més comuns que podem tractar en la fisioteràpia abdomino-pelviana i que solem trobar-nos cada cop més a consulta com és el dolor pelvià, les prostatitis i el càncer de pròstata entre d’altres. El sòl pelvià masculí és encara un gran desconegut, però un bon abordatge i tractament serà clau per una bona rehabilitació del pacient, que sol portar anys o temps amb poca qualitat de vida.

DESTINATARIS

Graduats/des o diplomats/es en Fisioteràpia

OBJECTIUS

 1. Realitzar una revisió anatòmica-funcional del conjunt abdomino-pelvià i del sòl pelvià masculí.
 2. Comprendre les disfuncions més comuns de la regió ano-rectal i la seva simptomatologia.
 3. Prendre consciència dels mecanismes que intervenen, debiliten i provoquen disfuncions en la pelvis masculina.
 4. Donar eines per fer una valoració i tractament en el sòl pelvià masculí i en les disfuncions ano-rectals més comuns.
 5. Introduir als fisioterapeutes, tant especialitzats, com no especialitzats, en el sòl pelvià masculí, en l’esfera visceral i en l’esfera coloproctològica per tal d’aplicar-ho en consulta i tractar les disfuncions abomino-pelvianes de manera més específica.
 6. Donar un enfoc més global i actual de treball coloproctòlogic als fisioterapeutes especialistes en sòl pelvià.

CALENDARI DE SEMINARIS

 • 17 i 18 de novembre 2023
Horaris
 • Divendres i dissabte de 9 a 13h. i de 14 a 18h.

ACREDITACIÓ DEL CURS

Formació acreditada per l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Quan finalitzi la formació, es lliurarà als alumnes un certificat en el què constarà el nombre de crèdits del curs.

No s’expedirà acreditació de superació del curs a aquells alumnes amb faltes d’assistència que superin el 10% del total de les hores del curs.

 

Data d’actualització: 18/10/2023

 • Contacte

Inscripció no disponible
Aquest curs no es realitzarà l'any 2023-2024
Preinscripció