FITXA DE L’ESTUDI
- TitulacióFormació Continuada*
- Any acadèmic2022-2023
- Inici13 de gener 2023
- Finalització20 de maig 2023
- Crèdits6 crèdits
- Preu815 €
- ModalitatPresencial
- IdiomesCat / Cas*
- Número de places24
DESTINATARIS
Graduats/des o diplomats/es en Fisioteràpia
OBJECTIUS
A través del mètode Feldenkrais i del Tai-txi es proposa una forma divertida i dinàmica de prendre consciència d’un mateix.
- Què aprenem a través del mètode Feldenkrais?
En principi que els mètodes poden tenir qualitats poc conegudes: aquests poden ser fàcils i espontanis i fer del nostre cos un cos lleuger. A partir d’una millor organització dels nostres moviments poden ser més flexibles i coordinats. Aprenem a percebre en moviment i això dóna elements per adonar-se de com es fa. Aquest estat de presència corporal permet i facilita els ajustos que cal fer per evitar l’estrès, fatiga i tensió. Un dels beneficis que es desprenen d’aquest aprenentatge és l’augment d’habilitats. En l’àmbit dels esports, dansa i música això és clarament reconegut. Tenir més habilitats i control en els moviments predisposa a crear activitats noves i diferents de les habituals obrint espais diferents per a la creativitat i resolució de problemes. El mètode Feldenkrais millora la autoimatge i posa a l’abast recursos ocults i ignorats del potencial humà.
- Què aprenem a través del Tai-txi?
És una pràctica escalonada en la qual cadascun busca el seu propi nivell de benestar. Mentre un practicant s’acontenta amb una bona gimnàstica que fomenti al mateix temps una bona relaxació, l’altre buscarà incrementar la seva concentració.
Deu la seva popularitat al fet que és una eina ideal en el procés psíquic de transformació individual.El Tai-txi, fins i tot quan no es coneix en profunditat, mobilitza totes les articulacions i grups musculars sense perill d’espatllar-se.
En els últims anys als països occidentals es comença a reconèixer els efectes terapèutics del Tai-txi i això ha portat a realitzar un gran nombre de recerques a nombroses universitats.
Vist des de fora consisteix en una successió de moviments que s’executen amb un ritme predominantment lent. Sota la seva senzillesa, el Tai-txi amaga una certa complexitat: les seves formes són metòdiques, les seves execucions rítmiques i els seus gestos, sempre cíclics, es desenvolupen a força de moviments profunds i lleugers, els quals per la seva harmonia, harmonitzen a l’ésser humà amb les vibracions de la naturalesa i de l’univers.
Fa que se sigui més conscient, no tan sol d’un mateix, sinó també dels altres. S’incrementa la capacitat de sentir, de comprendre, de pensar i de crear a partir de l’equilibri entre la ment i el cos.
Les dues disciplines es fonamenten en sòlides bases pedagògiques i científiques, el curs proveirà coneixements teòrics, i especialment recursos pràctics i concrets per instrumentar amb els pacients en la pràctica quotidiana. Té una àmplia aplicació tant en el camp preventiu, a l’educació postural com en el tractament de patologies per a una fi comuna: millorar la qualitat de vida.
CALENDARI DE SEMINARIS
- 1r seminari : 13 i 14 de gener 2023
- 2n seminari : 17 i 18 de febrer 2023
- 3r seminari : 17 i 18 de març 2023
- 4t seminari : 14 i 15 d’abril 2023
- 5è seminari : 19 i 20 de maig 2023
Horaris
- Divendres tarda: de 16 a 20 h.
- Dissabtes: de 9 a 18 h.
INFORMACIÓ ADDICIONAL
Els alumnes hauran de portar xandall i mitjons tots els caps de setmana.
ACREDITACIÓ DEL CURS
Formació acreditada per l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Quan finalitzi la formació, es lliurarà als alumnes un certificat en el què constarà el nombre de crèdits del curs.
No s’expedirà acreditació de superació del curs a aquells alumnes amb faltes d’assistència que superin el 10% del total de les hores del curs.
Data d’actualització: 16/1/2023
- Contacte