FITXA DE L’ESTUDI
- TitulacióFormació continuada*
- Any acadèmic2022-2023
- Inici14 d'octubre 2022
- Finalització5 de novembre 2022
- Crèdits3,2 crèdits
- Preu490 €
- ModalitatPresencial
- IdiomesCat / Cas*
- Número de places24
L’articulació temporomandibular (ATM) presenta una biomecànica particular i sens dubte és susceptible de patir freqüentment alteracions i disfuncions de certa importància.
Les patologies que se li atribueixen en l’esfera odontològica i màxil·lofacial fan que aquesta sigui una articulació que necessiti sovint de la intervenció multidisciplinària en què odontòlegs, estomatòlegs, màxil·lofacials, fisioterapeutes i osteòpates entre d’altres, treballin conjuntament per abordar aquests problemes.
El paper del fisioterapeuta en aquest camp està cada vegada més reconegut, resultant imprescindible una especialització en aquest camp. Tal especialització el capacitarà per tractar de forma eficient tant alteracions de l’esfera miofascial com de l’esfera articular.
dia és impensable separar l’ATM de les estructures anatòmiques més properes i aquelles altres de la resta del cos amb les que es relacionen a través de diferents vincles anatòmics.
En el curs es valorarà i tractarà l’ATM des del punt de vista miofascial, veient la relació amb estructures cranials, de la cara anterior del coll, columna cervical, regió occípito altloidea i tòrax entre d’altres. De la mateixa manera, es valoraran els trastorns articulars d’aquesta articulació i el seu tractament analític.
La formació compta amb un equip docent format per Metges especialistes Màxil·lofacials, professors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, Fisioterapeutes i Osteòpates, amb l’objectiu de veure i analitzar els trastorns de l’articulació temporomandibular des de tots els punts de vista possibles i aportant línies d’abordatge de les disfuncions innovadores i de gran eficàcia.
La visió que s’ofereix sobre l’anatomia evolutiva i comparada de les diferents estructures implicades en els trastorns crani mandibulars resulta de gran interès per comprendre per què en l’actualitat hi ha una elevada prevalença de disfuncions de l’ATM.
DESTINATARIS
Graduats/des o diplomats/es en Fisioteràpia.
OBJECTIUS
Objectius generals
- Comprendre aspectes bàsics d’anatomia evolutiva de la regió crani mandibular.
- Obtenir una visió global de la fisiopatologia de l’articulació temporomandibular.
- Detectar hàbits parafuncionals que puguin afectar a l’ATM
- Reconèixer patrons funcionals alterats de l’ATM
Objectius específics
- Conèixer l’abordatge mèdic-quirúrgic dels trastorn temporomandibulars.
- Valorar les alteracions mecàniques i miofascials de l’articulació temporomandibular.
- Dissenyar l’abordatge terapèutic des del punt de vista miofascial.
- Plantejar accions terapèutiques en el pla articular.
CALENDARI DE SEMINARIS
- 1r seminari : 14 i 15 d’octubre de 2022
- 2n seminari : 4 i 5 de novembre de 2022
Horaris
Divendres i dissabtes de 9 a 13 h i de 14 a 18 h.
ACREDITACIÓ DEL CURS
Formació acreditada per l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Quan finalitzi la formació, es lliurarà als alumnes un certificat en el què constarà el nombre de crèdits del curs.
No s’expedirà acreditació de superació del curs a aquells alumnes amb faltes d’assistència que superin el 10% del total de les hores del curs.
Data d’actualització: 14/10/2022
- Contacte