• FITXA DE L’ESTUDI

  • Titulació
    Màster Interuniversitari
  • Tipus
    Títol Oficial*
  • Inici
    27 de setembre 2024
  • Durada
    1 curs
  • Crèdits
    60 ECTS
  • Preu
    2024-2025*
  • Horari
    Tot el dia*
  • Modalitat d'estudi
    Semipresencial
  • Idioma
    Cas.
  • Nombre de places
    25
Presentació de l'estudi

ABANS DE REALITZAR LA PREINSCRIPCIÓ AL MÀSTER ÉS IMPRESCINDIBLE REGISTRAR-SE EN EL SEGÜENT ENLLAÇ

Els alumnes matriculats a l’Escola Gimbernat durant el curs 2023-24, poden realitzar directament la preinscripció, sense necessitat de registrar-se, fent servir les seves credencials d’accés a la secretaria virtual o al Moodle.

La investigació translacional pretén oferir a cada persona la millor alternativa sanitària basant-se en l’Evidència Científica i traduir els resultats de la investigació a aplicacions clíniques concretes, a través de recursos com els biomarcadors i altres paràmetres qualitatius i quantitatius.

Amb un nou programa adaptat a la normativa estatal de màsters s’han actualitzat tots els continguts docents, incorporant les eines més avançades en investigació i pràctica clínica, com a aplicacions específiques d’Intel·ligència Artificial aplicada a la investigació.

El màster també compta amb una nova assignatura de pràctiques de recerca que inclou la recerca en àmbits com ara la Tecarteràpia, l’Estimulació Elèctrica Transcranial, la Realitat Virtual i la Simulació, entre d’altres. Els alumnes podran ser pioners en la investigació d’aquestes i altres tecnologies emergents amb vista a aplicar-les a la seva pràctica clínica assistencial i es podrà tenir la possibilitat de col·laboració entre els respectius centres privats i la mateixa universitat per ser reconeguts com a centres acreditats per a la investigació.

Els professionals que accedeixin al màster adquiriran coneixements i aprendran a utilizar eines que els permetin fer investigació capdavantera en el seu àmbit, publicar-ne els resultats i implementar-la.

Aquesta és una titulació interuniversitària, impartida de forma conjunta per l’Escola d’Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat de Sant Cugat i l’Escola de Fisioteràpia Gimbernat de Torrelavega (Cantàbria), que proporciona una doble titulació que expedeixen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Cantàbria (UC).

DESTINATARIS

Graduats i diplomats en Fisioteràpia, tant si exerceixen la professió en l’àmbit clínic com en el docent, interessats en la recerca innovadora que es duu a terme en el seus àmbits respectius i/o en incorporar-se a un programa de doctorat.

OBJECTIU

Disposar de fisioterapeutes amb un alt nivell de competitivitat que coneguin l’orientació que prenen les tècniques punteres en la seva especialitat.

ANTIGUITAT

Implantat el curs 2013-2014, aquesta és la seva dotzena edició com a màster oficial de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Cantàbria (UC) impartit per les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat i Torrelavega.

SEMIPRESENCIALITAT

La formació s’ofereix en la modalitat semipresencial. Les classes presencials s’estructuren en 13 seminaris de cap de setmana (divendres i dissabtes durant tot el dia) de 16 hores lectives, que se celebren al llarg del curs. La modalitat i els dies de la setmana que s’imparteixen les classes presencials faciliten que el màster es pugui compaginar amb un horari laboral.

OPTATIVITAT

De les cinc assignatures optatives en Tècniques Avançades en Fisioteràpia (Aplicades a les patologies cardiorespiratòries, al dolor, aplicades a la uroginecologia, al sistema visceral digestiu o bé a l’esport i inteligència artificial, simulació i realitat virtual aplicades a la recerca en salut) se n’ha de cursar un.

MOBILITAT

Les assignatures optatives  centrades en el dolor i l’esport s’imparteixen a Cantàbria i els altres 2 a Sant Cugat del Vallès. Dos dels 11 seminaris presencials es dediquen a la matèria optativa.

TREBALL DE FI DE MÀSTER (TFM)

El TFM té un pes important en el pla d’estudis: 15 crèdits ECTS.

TÍTOL DE QUALITAT

El màster en Investigació Translacional en Fisioteràpia ha rebut l’acreditació de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), un segell de qualitat atorgat a les titulacions que superen un exigent procés d’avaluació.

Data d’actualització: 4/10/2024

  • Informació acadèmica
  • Treball de Final de Màster (TFM)
  • Pla d'acció tutorial
  • Recursos per a l'aprenentatge