Una alumna del campus de Sant Cugat, finalista en l'apartat de Treballs de Fi de Màster del mateix certamen internacional

 

 

Íñigo Sarasqueta, alumne de Fisioteràpia del campus de Torrelavega de les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrites a la Universitat de Cantàbria, ha guanyat el primer premi que concedeix anualment la Xarxa Europea de Fisioteràpia en Educació Superior (ENPHE) als millors Treballs de Fi de Grau (TFG).

En el mateix certamen, que enguany ha tingut lloc a Porto (Portugal), Mercè Puig Ferrer, alumna del màster oficial en Osteopatia que s'imparteix a l'Escola de Fisioteràpia del campus de Sant Cugat del Vallès, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va quedar entre les 5 finalistes a l’hora que el jurat avalués quins eren els Treballs de Fi de Màster (TFM) més destacats.

La recerca de Sarasqueta (Desenvolupament psicomotor de la síndrome de deleció del cromosoma 13q. Un estudi transversal), que ha estat dirigida per la professora Elisa González-Lamuño, versa sobre una malaltia genètica rara, que provoca problemes de desenvolupament motor i retard cognitiu, i la seva simptomatologia.

El treball premiat aporta pautes sobre els diferents tractaments fisioterapèutics i logopèdics que poden ajudar en el tractament de la malaltia.

Pel que fa al treball de fi de màster de Puig, aquest se centra en els efectes de la teràpia manual visceral sobre la intensitat del dolor en pacients amb dismenorrea primària.

La ENPHE, de la qual formen part les Escoles Universitàries Gimbernat, va ser creada el 1992 per fomentar la innovació docent i la col·laboració entre els centres de formació superior que imparteixen estudis de Fisioteràpia a Europa. Actualment, compta amb 158 membres de 28 països.

 


Categories


Etiquetes