La padrina de la promoció va compartir amb els nous estudiants la seva visió de la professió infermera

 

 

La infermera Amèlia Guilera va inaugurar el dijous 29 de setembre el curs acadèmic 2022-2023 del grau en Infermeria de les Escoles Gimbernat. Guilera, ara jubilada, va ser directora de l’Escola d’Infermeria de Sant Joan de Déu del 2006 al 2020. Com a padrina de la promoció, la infermera acompanyarà els estudiants de Gimbernat durant els quatre anys dels estudis, fins a la seva graduació.

Durant la lliçó inaugural, la padrina es va referir a la dificultat que representa ser infermera perquè "cuidar, fer-se càrrec d'algú, és una activitat summament complexa".

Guilera va qualificar els estudis de Gimbernat, dels que va dir que tenien “un toc de modernitat”, com a “un puntal en matèria d’innovació", ja que la mirada que tenen sobre les infermeres va "més enllà de la pura activitat assistencial".

La infermera espera que la formació impartida generi en els estudiants "esperit crític, que es facin preguntes permanents, que es plantegin si es poden fer les coses d’una altra manera per millorar”.

També va recordar a l’alumnat els valors de compromís, preparació, respecte, tolerància i paciència que han de perseguir. Això és el que segons la padrina de la XIII promoció del grau "fa gran la professió".


Categories


Etiquetes