Sant Cugat del Vallès (Barcelona), 4 Octubre 2017 – Un any més, l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat  ha iniciat un nou curs acadèmic amb un acte inaugural al Campus de Sant Cugat que ha comptat amb els nous alumnes del Grau d’Infermeria i l’equip docent del centre.

L’acte d’inauguració del curs acadèmic que ha tingut lloc aquest divendres 29 de setembre ha comptat amb la padrina de la 9a promoció, la Diputada Concepció Lailla, Infermera, llicenciada en psicopedagogia i especialitzada en salut mental, i actualment, Diputada al Parlament de Catalunya des de l’any 2006. En el seu discurs, Lailla ha posat èmfasi en la importància del paper de la infermera i infermer en tots els camps tant a nivell educatiu com social.

Un missatge emotiu vist des del punt d'una infermera involucrada en l'entorn polític. Lailla destaca als alumnes que la decisió de ser infermer i infermera és per a tota la vida les 24 hores del dia. “Perquè ser infermer suposa tenir la ment oberta, vol dir escoltar amb el cor, parlar amb els ulls i veure amb les mans. Vol dir ser estricte en la gestió i organització, però amable en les formes” destaca Lailla.

La professió d'infermeria té un camp molt ampli encara per recórrer, per canviar l'entorn i millorar la societat. Confiar i creure en el lideratge per fer créixer la professió. La innovació ha estat un dels temes ressaltats de la jornada d’inauguració del curs acadèmic, on s’ha destacat la forta aposta de les escoles en aquest àmbit.

L’EUIG és un referent en l’àmbit de l’emprenedoria i treballa per a desenvolupar, a través de diferents vies, aquest nou model universitari orientat cap a la innovació i l‘emprenedoria. En aquesta línia, l’any 2013 va posar en marxa el programa ‘Open Thinking’ per a potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants d’infermeria que volen desenvolupar els seus propis projectes.


Categories


Etiquetes