El treball guanyador analitza les vulnerabilitats de la tecnologia Docker, molt implantada a les empreses

 

 

El jurat de la tercera edició del Premi Dr. Josep Maria Sala i Xampeny al millor Treball de Fi de Grau (TFG) del curs 2021-2022 defensat a les Escoles Universitàries Gimbernat ha guardonat, per unanimitat, una investigació sobre ciberseguretat.

Javier Llamas Llamas, graduat en Informàtica i Serveis, és l’autor del treball guanyador: Seguretat en infraestructura Docker. Anàlisi de vulnerabilitats en imatges. El jurat i el mateix tutor del TFG, Genaro Nieto, han coincidit a destacar “l’actualitat i originalitat” de la investigació, a més de la seva “qualitat científica”.

En l’acte d’entrega, celebrat el dimarts 7 de novembre al campus de Sant Cugat del Vallès, el president del jurat acadèmic, el doctor José Manuel Revuelta, catedràtic de Cirurgia i professor emèrit de la Universidad de Cantabria, va destacar l’elevat nivell dels treballs finalistes de les altres quatre titulacions de grau que s’imparteixen als campus de Sant Cugat i Torrelavega-Cantabria.

El treball posa en relleu com una tecnologia relativament nova com la Docker, que té una destacada implantació a les empreses per la seva eficàcia en el desplegament de  programari, comporta nous riscos que cal afrontar. La recerca de Llamas va consistir a atacar aquesta tecnologia de forma maliciosa i veure que pot arribar a fer l’usuari per  defensar-se d’aquests atacs.

El premi vol honrar la memòria del doctor Josep Maria Sala, que va ser fundador i president de les Escoles Universitàries Gimbernat. El guardó, que té com a objectiu reconèixer el vessant investigador dels estudiants del centre, pretén incentivar-los perquè continuïn formant-se i ajudar-los a construir una sòlida trajectòria científica.

El guanyador rebrà fins a 6.000 euros per continuar ampliant la seva formació i matricular-se en un màster o postgrau.

 

 


Categories