La professora Mercè Prat ha impartit durant el mes de març el curs “Abordatge d´Infermeria davant malalts crònics amb necessitats complexes en trajectòria de final de vida” a 25 professionals d´infermeria de l´Hospital del Vendrell-Xarxa Santa Tecla de Tarragona. El curs ha tingut una durada de 16 hores.

 

L´objectiu de la formació ha estat desenvolupar competències relacionades amb la presa de decisions clíniques i la pràctica infermera dels professionals d´infermeria que atenen en la seva pràctica assistencial diària a pacients crònics amb necessitats complexes en trajectòria de final de vida.

 

Les sessions es van basar en diferents tècniques didàctiques per fomentar la participació activa dels estudiants, des de sessions d´entrenament en petits grups, discussió de casos pràctics i fins i tot es van realitzar dos consensos mitjançant una tècnica Delphi a temps real per consensuar diversos temes relacionats amb la pràctica infermera i l´atenció a aquests pacients amb necessitats complexes.