El passat dilluns 13 de gener els Escoles Universitàries Gimbernat van rendir un homenatge al seu fundador, el Dr. Josep Maria Sala i Xampeny, mort al desembre de 2018. L'acte va tenir lloc al campus de Sant Cugat de Vallès (Barcelona), on es va destacar la seva trajectòria professional en el camp de la sanitat que, entre altres distincions, el va fer mereixedor de la Creu de Sant Jordi el 2014.

L'homenatge el van presidir la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​la Dra. Margarita Arboix Arzo; el rector de la Universitat de Cantàbria, el Dr. Àngel Pazos Carro; la regidora d'educació, universitat i memòria històrica de l'Ajuntament de Sant Cugat de Vallès, Pilar Gorina i el vicepresident de la Fundació Privada Escoles Universitàries Gimbernat, el Dr. Emilio Luque Fadón. Els van acompanyar els representants de diferents col·lectius de les Escoles Universitàries Gimbernat i d'organitzacions i institucions de el sector educatiu de Catalunya i Cantàbria, així com familiars i amics de Dr. Sala. Els que el van conèixer i van tenir una relació personal i / o professional han subratllat el seu esperit vocacional i emprenedor, la vocació per la medicina i el camp educatiu.

El Dr. Josep Maria Sala va destacar al llarg de la seva carrera professional per diversos èxits, entre els quals es poden destacar la fundació de les Escoles Universitàries Gimbernat fa més de 40 anys, i per la creació dels primers estudis de fisioteràpia a Catalunya.

Beques Dr. Josep Maria Sala a l'excel·lència acadèmica

En l'acte es van presentar els premis Josep Maria Sala que reconeixen els millors Treballs Finals d'Estudis (TFG) dels alumnes de 4t curs dels tres graus universitaris que s'imparteixen al campus de Sant Cugat (Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i serveis) i els dos de Torrelavega (Fisioteràpia i Logopèdia).

Les beques s'iniciaran aquest mateix curs i es distingirà als millors TFG dels diferents graus. La rellevància del tema, els resultats, la contribució i l'impacte seran alguns dels ítems que tindran en conte els cinc membres del jurat que avaluaran els treballs presentats. Els guanyadors rebran un premi valorat en fins a 6.000 € per seguir la seva formació de postgrau o màster en qualsevol universitat nacional o internacional.


Categories