L’enquesta de l’AQU del 2023 certifica la bona posició que ocupa la titulació

 

 

L’enquesta d’inserció laboral de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) del 2023 mostra que el grau en Fisioteràpia de les Escoles Universitàries Gimbernat és el més ben valorat pels graduats en Fisioteràpia del sistema universitari català, tant pel nivell de coneixements teòrics i pràctics que proporciona, com per a la utilitat que aquesta formació té per a la feina que desenvolupen.

El treball, que es basa en les respostes dels estudiants graduats el 2019 i el 2020, recull que els titulats de Gimbernat puntuen amb un 8,4, en una escala de 0 a 10, els ensenyaments teòrics rebuts, un punt per sobre de la valoració mitjana, i adjudiquen un 8,1 a les pràctiques, per davant del 7,5 de la puntuació mitjana.

El primer indicador (8,4) col·loca al grau al capdavant dels més ben valorats, no només en l’àmbit de la titulació, sinó de l’oferta privada existent en Ciències de la Salut.

Quan es pregunta als graduats recents per la utilitat i l’adequació a la feina de la formació teòrica i pràctica, la puntuació que obté el títol de Gimbernat torna a ser la més alta: 7,9 i 8,2, respectivament (7,5 i 7,9 en el còmput general dels centres).

En l’enquesta han participat els 10 centres públics i privats que imparteixen el grau a Catalunya.

Gimbernat és el centre que ofereix més places de primer curs del grau en Fisioteràpia: 240. L’última taxa d’ocupació de la titulació, segons l’AQU, frega el 91%. El 75% dels ocupats van tardar menys de 3 mesos, a partir de la seva graduació, en trobar feina. El salari mensual brut dels titulats ha crescut al voltant d’un 20% des de l’anterior enquesta, publicada el 2020.


Categories