Gimbernat ha treballat de la mà del Centre Mèdic Teknon, l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits per desenvolupar l'App i posar-la en pràctica durant el període de pràctiques d'aquest curs.

El sistema facilitarà la comunicació i l'avaluació entre la universitat, els centres de pràctiques i els alumnes.

mAPI

El nou curs universitari que es va iniciar el passat 12 de setembre a la majoria de centres, arriba amb novetats en les aules i en les pràctiques universitàries. L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, centre pioner en l'aplicació de tecnologia i innovació docent, inicia, juntament amb el Centre Mèdic Teknon, l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits, un projecte de tutorització de pràctiques a través de 1 APP per smartphones.

mAPI (Aprenentatge Mòbil en la Pràctica Infermeria), nom amb el qual s'ha batejat el projecte, es va presentar el passat dia 6 de setembre a la Universitat d'Infermeria Gimbernat. L'acte va comptar amb la participació de representants dels centres sanitaris, estudiants i professors de la universitat. Tots ells van destacar que es tracta d'un projecte que facilitarà el procés d'avaluació i comunicació, així com l'acollida dels estudiants en els centres de pràctiques. El Dr. Carlos Martínez, impulsor del projecte, professor de l'Escola d'Infermeria Gimbernat i tutor de pràctiques dels estudiants, considera la importància d'aplicar noves metodologies de tutorització: "Amb Mapi ens adaptem a les necessitats que hem anat detectant al llarg dels cursos i vam aconseguir facilitar la comunicació i l'avaluació dels alumnes exclusivament en línia ".

Per part dels centres sanitaris participants del projecte, es va posar de relleu l'oportunitat d'innovació en el camp de la infermeria. Sara Tor, directora d'infermeria de Centre Mèdic Teknon, va destacar l'aposta del centre per la innovació constant, per l'adaptació i l'avanç a una nova realitat: "Aquest projecte ens permet aplicar la innovació a la formació de futurs professionals d'infermeria. Seguim treballant per millorar l'experiència dels nostres pacients i també dels nostres professionals ". Luís Domínguez, cap d'infermeria del Banc de Sang, ha subratllat la importància de crear millors sinergies amb l'EUiG: "Era molt necessari poder interactuar de manera més ràpida entre els centres, universitat i estudiants". Per la seva banda, Judit Fernández, Directora d'infermeria de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, va considerar molt important l'adaptació a les necessitats dels estudiants: "Amb Mapi vam veure una oportunitat que afavorirà als estudiants i també als professionals".

Disseny de Mapi

El disseny de l'APP s'ha realitzat amb Learning Toolbox (https://my.ltb.io/#/). Es tracta d'una aplicació completament personalitzable dirigida a les persones involucrades amb el món de l'aprenentatge, que facilita, recolza i permet l'aprenentatge mòbil i basat en el context. El Tilestore és el mercat per a la Learning Toolbox i proporciona les eines per personalitzar l'experiència d'aprenentatge.

La Learning Toolbox del projecte mAPI es divideix en diferents mòduls adaptats tant a les necessitats dels estudiants, tutors acadèmics com a tutors dels centres de pràctiques. Per als estudiants s'han dissenyat un apartat que conté informació pràctica sobre el centre de pràctiques, incloent els horaris i informació dels tutors. A més, també s'han implementat uns formularis amb dues activitats a desenvolupar durant el període de pràctiques. Per als tutors, a més, també podran fer l'avaluació dels estudiants en línia, i posar-se en contacte entre ells per si sorgeixen imprevistos o problemes durant el període de pràctiques.


Categories


Etiquetes