Des de Gimbernat Solidària us compartim informació referent al Projecte Health Us Nepal que ens han fet arribar des de la Fundació Autònoma Solidària.

El projecte consisteix en  habilitar un centre mèdic d'assistència primària a la zona de Simikot, capital de la província de Humla. També obrir una farmàcia a Simikot, que pugui proveir de medicines als malalts a preus convenients. Les farmàcies que hi ha no donen cap servei d'assistència sanitària ni consells d'ús dels medicaments.

La proví­ncia de Humla te una població d'uns 60.000 habitants, molt repartits pel territori. La capital, Simikot, en te uns 3.000. Hi ha, només, un petit hospital públic. El dèficit és manifest.

El projecte es recolzarà  en la ONG HEALTH US NEPAL, de la que es varen presentat els Estatuts a la Generalitat el juliol 2017 i comptarà , com a equip humà  en el terreny, amb en Marc Boix Bruguera, nepalès de naixement, d'aquesta proví­ncia, adoptat per una famí­lia gironina als 6 anys, metge de la Universitat de Barcelona i comptarà  també amb assistents sanitaris de la zona, equiparables a tí­tol d'infermers i auxiliars de farmàcia. Aquí­, l'equip de la ONG l'integren tres persones de l'entorn familiar i d'amistat d'en Marc.

 

Podeu trobar més informació a la pàgina oficial de l'ONG  https://healthusnepal.wordpress.com/ i al seu Facebook https://www.facebook.com/healthusnepal

 

En aquest enllaç podeu trobar informació detallada de tot el projecte.Etiquetes