El limfedema pot aparèixer després de la intervenció quirúrgica per extirpar el tumor en el cas que s'hagin hagut d'extirpar també els ganglis i provoca la inflamació de l'extremitat superior corresponent. Pel que fa als símptomes, entre els més comuns trobem l'augment de volum del braç afectat, edema, pesadesa, asimetria física i dolor, i afecten la funcionalitat de l'extremitat del pacient.

Tal com s'informa des dels col·legis professionals el linfedema es pot prevenir si prèviament a la cirurgia la pacient està informat i pren les mesures preventives immediatament després de l'operació. Així, es recomana a les pacients operades de càncer de mama realitzar un programa d'exercicis específics per prevenir aquesta malaltia crònica i millorar la mobilitat del braç. A més es recomana el seguiment, de forma regular per part d'un fisioterapeuta especialitzat, que podrà aportar una educació higienicosanitària adequada.

Algunes de les recomanacions que donen els experts a les persones susceptibles de patir limfedema són realitzar activitat física regular (evitant la pràctica d'esports d'impacte) i una dieta equilibrada. Subratllen la importància d'acudir immediatament al metge si s'infla l'extremitat.

Més informació a: http://www.europapress.es/navarra/noticia-fisioterapia-puede-ayudar-prevenir-linfedema-consecuencia-cronica-cancer-mama-20150219173333.html


Categories