Segons Eusebi Chiner, pneumòleg de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), és convenient incorporar a un d'aquests professionals en els equips multidisciplinaris que atenen a aquests pacients, tant a nivell d'atenció sanitària com econòmic, ja que, tal com apunta el mateix Chiner, "mantenir controlats i estables als pacients és, en definitiva, cost efectiu, ja que redueix els desplaçaments a l'hospital i prevé les aguditzacions disminuint les visites a urgències". I és que aquest tipus de fisioteràpia "adquireix un valor especial en el fet que facilita la prevenció, tractament i estabilització de les disfuncions o alteracions respiratòries".

I és que, tal com apunta Mireia Pérez, fisioterapeuta de Oximesa, "l'objectiu de la fisioteràpia respiratòria és aconseguir una millora dels símptomes i alentir la progressió de la malaltia, aconseguint la màxima capacitat física, mental, social i laboral de cada pacient ". La fisioteràpia respiratòria treballa específicament en "millorar la ventilació regional pulmonar, l'intercanvi de gasos, la funció dels músculs respiratoris, la dispnea, la tolerància a l'exercici i la qualitat de vida relacionada amb la salut".

Un fisioterapeuta respiratori pot identificar i valorar les limitacions del pacient i el seu entorn per a un correcte ús de la teràpia, controlar i registrar les dades de compliment i adhesió al tractament, educar i fomentar conductes en el pacient per millorar la seva qualitat de vida i la dels seus cuidadors, oferir-los la formació necessària per a un ús correcte dels equips i oferir suport emocional.

Més informació a: http://www.infosalus.com/asistencia/noticia-fisioterapia-respiratoria-mejora-resultados-terapias-respiratorias-domiciliarias-20150212150524.html


Categories