Els alumnes del Cicle Formatiu de Desenvolupament d'Aplicacions Web han visitat el laboratori d'Interactius, empresa col·laboradora de les EUG, per assistir a una classe magistral de Santi Moese, expert en Tiflotecnologia i Accessibilitat en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

L'accessibilitat té per objectiu aconseguir que les eines digitals (webs, apps, software...) siguin usables pel màxim número de persones, en especial per aquelles que tenen algun tipus de discapacitat.

Durant la sessió, Santi Moese, invident de naixement, ens va ensenyar la seva experiència amb diferents tecnologies, com les webs, les apps o fins i tot les pel·lícules, avui dia adaptades amb audiodescripció per a persones cegues. Gràcies al seu testimoni i als seus amplis coneixements sobre accessibilitat, els alumnes van poder descobrir la importància de tenir en compte diferents aspectes que facilitin l'accés als seus projectes web a persones discapacitades.

Algunes recomenacions van ser desenvolupar amb estàndards per a que els lectors de pantalla (screen readers) puguin llegir el contingut, o inserir informació descriptiva al text alternatiu de les imatges que apareixen en una web.

En Santi va estudiar Filologia Catalana, però ha dedicat la seva vida a la tecnologia, amb l'objectiu de facilitat l'accés a persones invidents a persones invidents com ell. D'aquesta manera, es dedica professionalment a la instrucció de tiflotecnologia a la ONCE. A continuació podràs accedir a algunes de les entrevistes que diferents mitjans li han realitzat:

 

 

Santi Moese ensenyant la seva navegació per web amb tecnologia Jaws, un lector de pantalla de Windows
Navegant per web amb tecnologia Jaws, un lector de pantalla de Windows

 

Santi Moese compartint l'experiència de Voice Over d'iPhone amb un alumne del Cicle Formatiu
Santi Moese compartint l'experiència de Voice Over d'iPhone amb un alumne del Cicle Formatiu

 

Santi Moese ensenyant la consola de Braile amb la que pot llegir contingut digital
Ensenyant la consola de Braille amb la que pot llegir contingut digital


Categories


Etiquetes