Dijous passat (2 de novembre) els alumnes de 1r curs del CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions WEB - Perfil BIOINFORMÀTICA van visitar el BSC, centre de supercomputació que té seu a Barcelona.

El BSC és un dels centres de Computació d'Alt Rendiment més important d'Europa que està permetent dur a terme projectes d'investigació i avenços dels que ens podem beneficiar dia a dia.

Des de Juny d'aquest any (2017) està en funcionament l'última ampliació, el Mare Nostrum 4, que multiplica per 12 la seva capacitat anterior (Mare Nostrum 3) i el posiciona com el 6è Centre de Supercomputació més important a nivell mundial.

Els nostres alumnes, a més de veure les instal·lacions, i conèixer les seves característiques tècniques i la seva arquitectura, han pogut conèixer alguns dels projectes que actualment s'estan desenvolupant gràcies a la infraestructura. Sense cap dubte ha estat una visita realment enriquidora i formativa.

Més informació sobre:

  • El BSC: https://www.bsc.es/
  • El Mare Nostrum 4: https://www.bsc.es/print/news/bsc-news/marenostrum-4-supercomputer-be-12-times-more-powerful-marenostrum-3

Categories