El Servei Universitari de Recerca en Fisioteràpia (SURF) de Sant Cugat de l'Escola Universitària Gimbernat ha iniciat una col·laboració en un estudi sobre la integració de les peses d’empenya als entrenaments de corredors de llarga distància, segons ha anunciat el coordinador del servei i director de l'estudi, el Dr. Jordi Esquirol, en una entrevista per al bloc de Powerinstep, l'empresa dissenyadora del producte.

L'estudi està promogut pel podòleg Martín Rueda (CAR Sant Cugat) i comptarà amb la col·laboració del Dr. Josep Maria Padullés (UB - INEFC), del Dr. Miquel Àngel Cos (fisioterapeuta del CAR i de la RFEA) i del SURF, adscrit a la UAB i coordinat pel Dr. Esquirol.

El SURF porta col·laborant amb Power Instep des de fa tres anys i ja ha presentat tres pòsters en diversos congressos internacionals de Fisioteràpia. També està prevista la publicació d'un nou article sobre els beneficis d'utilitzar les peses d’empenya en l'escalfament previ a la cursa en una revista internacional.

“En aquests estudis – segons explica el Dr. Esquirol en l'entrevista - s'han descobert quins són els canvis en la biomecànica del corredor a l’hora de córrer amb pesos a la zona de l’empenya i, després, si l'ús continuat d’aquests pesos durant els entrenaments ocasionava altres efectes que influïssin positivament en el rendiment de l'esportista”.

“El que es va poder comprovar és que, tant al córrer amb peses d’empenya com després sense, els esportistes corrien d'una manera lleugerament diferent al ser estimulats grups musculars que, de manera habitual, no s’acostumen a activar per sí sols. Aquest fet prova la influència positiva sobre el rendiment esportiu i possiblement també reduir la incidència de les lesions”.

Aquestes primeres aproximacions, segons el Dr. Esquirol, són “molt prometedores” i conviden a “aprofundir i buscar noves evidències” amb el nou estudi, la recollida de dades del qual s'ha posat en marxa aquest dilluns 3 de març.

De cara a noves línies d'investigació futures en l'àmbit de la fisioteràpia, el Dr. Esquirol opina que l'ús de les peses d’empenya “pot arribar a millorar alguns angles del genoll i les sobrecàrregues derivades que poden tenir alguns atletes a la musculatura de la cama, amb especial incidència en els isquiotibials”.

 

Estudis:

 

Pòsters:


Categories


Etiquetes