El treball guanyador aborda la intervenció logopèdica en pacients amb trastorns del llenguatge després d'haver patit un ictus

 

 

El jurat de la quarta edició del Premi Dr. Josep Maria Sala i Xampeny al millor Treball de Fi de Grau (TFG) del curs 2022-2023 de les Escoles Universitàries Gimbernat ha distingit una recerca sobre la intervenció logopèdica en pacients que pateixen anomia després d’un ictus.
Anaïs Zumalde, graduada en Logopèdia al campus de Torrelavega, és l'autora del treball guanyador, que porta per títol Comparació de dues intervencions logopèdiques en pacients bilingües amb anomia postictus: Protocol d'estudi.

 

Rehabilitació logopèdica després d'un ictus
L’anomia és un trastorn del llenguatge que impedeix pronunciar les coses pel seu nom. Es tracta d'un dels símptomes més persistents de l'afàsia, habitual després de patir un ictus. El treball de Zumalde, tutoritzat per la professora Ana Pozueta, planteja dos tipus d'intervenció per a determinar quin és més eficaç per a rehabilitar l’anomia bilingüe.
En l'acte de lliurament, celebrat el dilluns 11 de novembre al campus de Sant Cugat del Vallès, el president del jurat acadèmic, el doctor José Manuel Revuelta, catedràtic de cirurgia i professor emèrit de la Universitat de Cantàbria, va destacar la rellevància clínica i social del tema abordat i el rigor metodològic del projecte.

 

 

El llegat del doctor Sala
El premi vol honrar la memòria del doctor Josep Maria Sala, fundador i primer president de les Escoles Universitàries Gimbernat.
La quarta edició del guardó coincideix amb el 50è aniversari de la creació de les escoles, circumstància que, com va subratllar la coordinadora de Fisioteràpia del campus de Sant Cugat, Núria Subirà, “convida a pensar en el llegat deixat pel doctor Sala”. “La decisió de fundar les Escoles Universitàries *Gimbernat va ser una decisió valenta i arriscada, que ha permès que avui dia centenars de professionals exerceixin la seva professió de la manera que ell ho imaginava: amb excel·lència”, va afegir.

 

Reconeixement a la tasca investigadora
El guardó té com a objectiu reconèixer el vessant investigador dels estudiants de Gimbernat, tant del campus de Sant Cugat com de Torrelavega, i pretén incentivar-los perquè continuïn formant-se i ajudar-los a construir una sòlida trajectòria científica.
La guanyadora rebrà una beca de la Fundació Escoles Universitàries Gimbernat de fins a 6.000 euros per a ampliar la seva formació amb un màster o postgrau.

 


Categories


Etiquetes