El passat 30 de maig va tenir lloc al Parc de Recerca de la UAB en Bellaterra la VI Edició del Open Thinking.

En aquesta ocasió el programa en emprenedoria i innovació en infermeria, de l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat, va comptar amb el tribunal format per Susana Tintoré, directora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Cugat; Arnau Vidal, Cap de Recerca i debat científic Biocat; Xavier Osorio, Responsable del programa Explorer Sant Cugat, Parc de Recerca UAB; Frederich Llordachs, CEO de Doctoralia. Chapter 2.0 BCN; Pere Català, Innovació & Development d’Esadecreapolis; Just Morera, Secot Barcelona, i Mercè Muñoz, coordinadora del Programa Open Thinking de l’EUI Gimbernat.

Dels 24 projectes del curs acadèmic 2016-2017 de la EUI Gimbernat, 7 projectes van ser seleccionats com a finalistes. Els tres projectes guanyadors de la VI Edició del Open Thinking 2016-2017 van ser atorgats a:

RecuMed: La Sara Chacón, la Paula Collado, la Tamara Millán i l’Anna Trashorras, han desenvolupat una caixa hermètica que permet emmagatzemar i fer el recompte eficaç d'aquest tipus de medicaments, el que permet augmentar la seguretat, optimitzar el temps del personal d'infermeria i evitar pèrdues econòmiques a els centres sanitaris.

PacmeSound: L’Ana Cerezuela, la Mireia Cuevas, la Paula Casado, l’Edurne Ferrer i la Cristina Güell, han començat a desenvolupar una app per smartphone que té per objectiu avisar tots aquells usuaris de transport públic amb disminució d'audició sobre les possibles incidències i comunicats que estiguin en curs en la línia de metro, tren o autobús, a través d'un avís de text al mòbil.

Cconfort: Cconfort és un accessori elevador de pacients que han desenvolupat la Vanessa Esteve, la Marcela Altamirano i la Talia de Gomar, i que pretén reduir l'esforç físic de les infermeres, augmentar la comoditat i evitar la fricció amb la pell dels pacients.

Segons la coordinadora del Programa Open Thinking, la Sra. Mercè Muñoz, el programa potencia l'esperit emprenedor i el talent de futurs professionals d'Infermeria, proporcionant l'ajuda necessària per dissenyar un producte relacionat amb el món de la salut. Afirma que el Open Thinking es consolida com el dia on els projectes son defensats davant un tribunal d’experts i el moment en que els projectes són presentats en públic.

Noticia de la jornada

Més informació en el següent enllaç


Categories


Etiquetes